WORD EENVOUDIG GEVONDEN
MET UW EIGEN DOMEIN

Over domeinnamen

Een domeinnaam is eigenlijk niets anders dan een adres op het internet. Anders dan wanneer u een huis aanschaft waarbij het adres al vast staat, kunt u uw adres op het internet zelf kiezen. Net als bij een adres van een woonhuis of een bedrijf is ook het adres, de domeinnaam, uniek.

Het kan dus gebeuren dat uw voorkeursadres al is vergeven, dan zult u een andere naam of TLD extensie moeten kiezen.

Domeinnaam registeren

Om een domeinnaam te kunnen gebruiken moet deze op naam geregistreerd worden. Dat kan de naam van uzelf zijn, maar ook de naam van het bedrijf, de vereniging of stichting.

Controleren of een domeinnaam beschikbaar is kan eenvoudig rechts, als de domeinnaam beschikbaar is kunt u hem direct registreren. Kies vervolgens de dienst of het pakket wat u erbij wilt afnemen en u bent binnen enkele ogenblikken online!

Wilt u er zeker van zijn dat de door u gekozen domeinnaam niet snel door iemand anders wordt geregistreerd? Betaal dan eenvoudig met iDeal of Paypal en uw bestelling wordt binnen enkele minuten automatisch verwerkt en dat 24uur per dag!

 • Realtime domeinregistratie

  Uw domeinnaam binnen enkele minuten geregistreerd 24/7

 • Compleet aanbod TLDs

  Alle TLDs, ook de nieuwe gTLDS kunt u bij ons bestellen.

 • Anoniem registreren

  Bescherm uw persoonlijke gegevens met Privacy Protect

Domeinnaam verhuizen

Wanneer u een domeinnaam elders geregistreerd heeft kunt u deze natuurlijk naar ons toe verhuizen. Door uw domeinnaam naar ons toe te verhuizen kunnen wij u snel en efficiënt helpen bij vragen of problemen met uw website, e-mail of domeinregistratie.

Voor iedere extensie bestaat een eigen procedure voor de verhuizing, wij helpen u graag met het verhuizen van uw domeinnaam. Meer informatie waaronder de verschillende procedures kunt u vinden op de volgende pagina.

Verschillende extensies

Zoals aangegeven, zijn er verschillende extensies of TLDs . Deze TLDs zijn onder te verdelen in twee groepen en geven vaak het type van de website aan:

 1. generic TLD (gTLD): naast .org (voor non-profit organisaties) zijn ook de .com, .net en .info (voor commercieele websites) erg bekend. Er worden regelmatig nieuwe gTLDs toegevoegd, zo is de ICANN sinds begin 2014 bezig om bijna 1300 nieuwe extensies toe te voegen. Dit zijn extensies die steden aanduiden zoals .nyc of .amsterdam, maar er komen ook extensies als .club en .expert. En al deze nieuwe gTLDS zullen bij ons te registreren zijn.
 2. country code TLD  (ccTLD): dit zijn de TLDs die een bepaald land vertegenwoordigen, zo is er bijvoorbeeld .nl voor Nederland, .de voor Duitsland en .eu voor Europa.

Iedere TLD heeft zijn eigen registry. Zo’n registry beheert de registraties, bepaalt de prijzen en voorwaarden. De meeste ccTLDs worden beheert door een partij in het desbetreffende land, de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland, kortweg SIDN is verantwoordelijk voor de uitgifte van de .nl domeinnamen.

modsec
kvm
centos
ubuntu
parallels