Wat is een SSL Certificaat?

SSL staat voor Secure Socket Layer en zorgt ervoor dat de verkeer tussen de website en de bezoeker wordt beveiligd, waardoor het niet leesbaar is voor anderen. Met een SSL certificaat kunt u dus de vertrouwelijke informatie die uw klanten op uw website invullen (zoals wachtwooren, persoons- en/of betaalsgegevens) beveiligd worden verzonden.

Daarnaast wordt bij het gebruik van een SSL certificaat de identiteit van de website geverifieerd, waardoor de bezoeker zeker weet dat hij met u zaken doet en niet met een vervalsde kopie van uw website.

Voordelen van een SSL Certificaat

  • De datastroom tussen de website en de bezoeker is goed beschermd en kan niet gelezen worden door derden
  • Geen browserwaarschuwingen meer bij klanten i.v.m. niet vertrouwd certificaat
  • Beveiliging zichtbaar voor klanten door groene adresbalk (alleen bij EV-certificaat), de ‘s’ achter http, het slotje in de browser en het logo van het certificaat
  • Creëert vertrouwen bij klanten: de website is betrouwbaar en de gegevens van de bezoeker worden beschermd
  • Vertrouwen resulteert in meer verkeer en transacties op de website. Onderzoeken hebben aangetoond dat de aanschaf van een SSL- certificaat kan leiden tot 5% of meer omzetverhoging. Een SSL-certificaat kan dus ook worden ingezet als marketinginstrument, want meer websitebezoekers zorgt voor meer transacties en klanten die terugkeren. Dit resulteert in een sterkere merknaam en maakt de investering dus zeker de moeite waard!

Geotrust: RapidSSL Domein validatie

Geeft de bezoekers van een website een beveiligde verbinding met een door alle browsers vertrouwd certificaat.

Voor een laag bedrag krijgen uw bezoekers dus geen vervelende beveiligingswaarschuwingen meer. Zeer snelle uitgifte waarbij alleen de domeinnaamhouder wordt geverifiëerd

Comodo: InstantSSL Organisatie Validatie

Voor publieke websites zonder commerciële functie.

Naast een versleutelde verbinding worden de bedrijfsgegevens geverifieerd en opgenomen in het certificaat.
De bezoeker kan hierdoor de eigenaar van de website in het certificaat controleren.

Dit certificaat heeft een verzekerde waarde van $50.000,-

Comodo: Extended Validatie met bedrijfsgegevens én groene adresbalk

Certificaat met bedrijfsgegevens én groene adresbalk

Voor webshops, banken en andere commerciële websites
EV (Extended Validation) certificaten voldoen aan zeer strenge richtlijnen, dit wordt weergegeven met een groene adresbalk inclusief de bedrijfsnaam.
Een EV certificaat zorgt hiermee voor extra vertrouwen en zodoende meer omzet.

Symantec: Secure Site Organisatie Validatie

VeriSign’s Secure Site SSL-certificaat beveiligt de data-overdracht van websites, intranetten en extranetten met de kracht die u van VeriSign gewend bent.

U ontvangt gratis het VeriSign Secured Seal, waaraan uw bezoekers direct zien dat ze met een veilige website te maken hebben.

Het garantiebedrag bedraagt $ 100.000.

Symantec: Secure Site Extende Validatie

VeriSign’s Secure Site with EV SSL-certificaat biedt optimale bescherming door de krachtige encryptie, en geeft de bezoeker van uw website direct een extra vertrouwd gevoel door de groene balk die een ‘Extended Validation’-certificaat aanduidt.

Ook door het gratis VeriSign Secured Seal zien uw bezoekers direct dat ze met een veilige website te maken hebben.

Het garantiebedrag bedraagt $ 100.000.

Standaard wordt een SSL certificaat ingericht via SNI (https://en.wikipedia.org/wiki/Server_Name_Indication) als je liever een eigen ip-adres wilt voor je certificaat dan kun je dat in het bestelproces aangeven

 
parallels
modsec
centos
kvm
ubuntu